Algemeen

Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) gaat uitbreiden in Aalst

Dit bericht delen

 

Mercuriusgebouw kan 100 extra ambtenaren niet huisvesten, nieuwe locatie gezocht

In september vorig jaar besliste de Vlaamse Regering om vanaf 1 januari 2015de dienst der belastingen van de successie- en registratierechten van het federale niveau over te nemen. De Vlaamse overheid ziet door de overname van deze belastingen een aantal schaalvoordelen op het vlak van inning en invordering en zal daarom een aantal van de nieuwe, over te hevelen, personeelsleden samenbrengen met het huidige personeel dat reeds in Aalst is gevestigd. Dat antwoordt Vlaams minister van Financiën Philippe Muyters op een schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Vera Van der Borght (Open Vld).

“De vestiging te Aalst die als zetel voor VLABEL zal blijven fungeren en dus nog zal uitbreiden, zal dan ook meer dan 300 werknemers huisvesten.”, aldus de minister.

Momenteel zijn er 206 werknemers tewerkgesteld bij de Vlaamse Belastingdienst in het Mercuriusgebouw op de Bauwensplaats. De huur van dat gebouw werd in 2007 nog verlengd met 18 jaar, maar door het extra personeel dat vanaf 2015 voorzien wordt zal toch een nieuwe, ruimere locatie moeten gezocht worden in Aalst.

Vera Van der Borght stelde de voorbije jaren regelmatig parlementaire vragen over de huur van het Mercuriusgebouw en de aanwezigheid van Vlaamse belastingdiensten daar:  “De Vlaamse overheid zal dus op zoek moeten naar een nieuwe bestemming voor het Mercuriusgebouw. Het huurcontract voor het Mercuriusgebouw voorziet een opzeggingsclausule waarbij de huur vanaf eind 2015 kan opgezegd worden. VLABEL zal daarvan gebruik maken.”

Met betrekking tot het vinden van een nieuwe geschikte locatie in Aalst werd in juni van dit jaar een publieke aankondiging gelanceerd door Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV).

Vera Van der Borght: “In die aankondiging wordt gesteld dat VLABEL op zoek is naar een nieuw gebouw van ongeveer 6.000 m² in de nabijheid van het NMBS-station of op 15 minuten afstand van het station via het openbaar vervoer. In reactie op die aankondiging werden al een aantal kandidaturen ontvangen en deze worden nu verder onderzocht. Het is voor de tewerkstelling in onze stad, maar ook voor haar centrumfunctie in de regio een zeer goede zaak dat de Vlaamse overheid haar administratieve diensten in onze stad niet alleen behoudt, maar ook nog gaat uitbreiden.”

Andere nieuwsberichten

Algemeen

Aalst krijgt grootste ondergrondse fietsparking van het land op openbaar domein

Algemeen

Dertien ANPR-camera’s in stadscentrum: “Het voetgangersgebied teruggeven aan wie het behoort: de voetganger”